studii

Ce tratamente pentru vitiligo își pot face apariția în viitor?

Autor clovis | Publicat 2019/05/08 | Ultima actualizare 2023/07/01

Un grup de cercetători de la University of Massachusetts Medical School a publicat în Dermatologic Clinics Journal un articol în care fac o trecere în revistă a tratamentelor promițătoare pentru vitiligo care au perspectivă de a intra in zona studiilor clinice.

Tags

Ajută medicamente pentru psoriazis și artrită psoriazică în tratamentul vitiligo?

Autor mircea | Publicat 2017/12/30 | Ultima actualizare 2023/03/12

Cu trecerea timpului, petele vechi de vitiligo devin din ce in ce mai greu de tratat. De aceea am fost surprins să citesc despre succesul unei femei de 52 ani ale cărei pete vechi de 20 ani s-au repigmentat in urma unui tratament cu un medicament pentru psoriasis si artrită psoriazică. Cazul a fost raportat de o echipa medicală din Statele Unite formată din Sara Huff și Lorie Gottewald de la Universitatea Toledo din Ohio.

Tags

Proteina HSP10i

Autor mircea | Publicat 2013/03/08 | Ultima actualizare 2019/12/01

Cercetatorii de la Universitatea Loyola din Chicago au dezvoltat o proteina modificata genetic cu potential in remedierea efectelor vitiligo la soareci. Efecte similare au fost observate si asupra unor mostre de tesut uman. Grupul de cercetatori, condusi de dr. Caroline Le Poole au descris proteina modificata genetic in publicatia medicala "Science Translational Medicine".

Tags

Implanturile cu afamelanotide si VITILIGO

Autor George | Publicat 2013/02/20 | Ultima actualizare 2019/12/01

Exista multe teorii privind cauzele vitiligo si procesul prin care aceasta boala se extinde insa studiile au demonstrat ca pierderea melanocitelor din piele poate fi cauzata de o scadere la nivel circulator si in leziunile cutanate a hormonului natural alfa-melanocortin (α-MSH).

Peptida afamelanotide a fost dezvoltata ca o varianta sintetica pentru α-MSH si s-a dovedit ca induce repigmentarea pielii prin melanogeneza si prin urmare reduce impactul radiatiei UV asupra pielii expuse la soare.

Tags