Vitiligo pe scena

teatru vitiligo
teatru vitiligoRandi Moorthy, scenarista si actrita britanica lanseaza in aceasta luna o noua piesa de teatru: "Nuante de brun". Spectacolul o surprinde pe Moorthy interpretand rolurile a trei personaje care impartasesc antipatia fata de culoarea propriei pieli. Prima este o femeie din Africa de Sud si e albinoasa; a doua, o negresa americana cu vitiligo iar ultima o mireasa indiana care isi decoloreaza pielea.

Folosindu-se de o poveste captivanta si de personaje amuzante, spectacolul exploreaza subiectul controversat al prejudecatilor rasiale din comunitatile asiatice fata de cei cu pielea de alta culoare.
Vietile celor trei femei sunt legate de lupta cu prejudecatile celorlalti vis-a-vis de culoarea pielii, o lupta pe care nimeni nu o intelege mai bine decat Moorthy insesi.

"Este ceva prin care am trecut toata viata mea: sa am pielea neagra in societatea malaeziana care nu o pretuieste ca fiind frumoasa. In vest, e diferit. Mi s-a parut ironic ca jumatate din lume incearca sa se bronzeze iar cealalta sa fie cat mai alba." afirma scenarista.

Prin interactiunea celor 3 personaje si printr-o puternica constientizare a propriului trecut, Moorthy incearca sa exploreze modurile in care culoarea pielii conduce la stigmatizare sociala si crize ale identitatii personale.

Artista afirma: "Teatral si emotional este un drum important care a pornit dintr-o experienta personala. Cu totii incercam sa ne transformam cumva."

sursa: http://www.asiansinmedia.org/news/article.php/theatre/1751

Tags