Povestea Unei Lupte Zilnice

Autor mircea | Publicat 2023/05/28 | Ultima actualizare 2023/05/29
sofia, pacienta cu vitiligo

Pentru cei mai mulți dintre noi, aspectul fizic este doar o mică parte a identității noastre. Dar pentru cei care trăiesc cu vitiligo, o afecțiune autoimună ce duce la decolorarea pielii, poate adesea domina întreaga lor existență. "La început am râs când mama a ieșit plângând din cabinetul dermatologic unde fusesem pentru cele 2 pete care îmi apăruseră pe spate. Acum am fața complet albă, iar mâinile și picioarele în proporție de 70%."

Povestea aceasta este doar un exemplu din multele care ne-au fost transmise. Este un apel la compasiune, înțelegere și acțiune colectivă. O adolescentă cu vitiligo își amintește cu tristețe cum colegii de clasă îi spuneau "moartea" sau "mumie". Fiecare zi la școală era pentru ea o provocare continuă, plină de suferință și jigniri. Trăind sub această presiune constantă, prefera să iasă doar seara, când nimeni nu o putea vedea, dorindu-și adesea să dispară pur și simplu.

Este evident că aceste experiențe trebuie să înceteze. Societatea noastră trebuie să fie un loc unde fiecare persoană se simte acceptată și îngrijită, indiferent de aspectul ei. Și pentru a realiza acest lucru, avem nevoie de mai multă conștientizare și educație despre vitiligo și alte afecțiuni de piele.

Ne dorim să oferim platforma noastră drept un loc unde fiecare poveste poate fi spusă și auzită, în speranța de a schimba mentalitățile și de a oferi suport celor care trăiesc cu vitiligo. Dar pentru a face acest lucru, avem nevoie de experiențele și opiniile voastre.

Vitiligo.ro lansează astăzi un sondaj dedicat tuturor celor care trăiesc cu vitiligo. Ne dorim să vă ascultăm experiențele, luptele și succesele. Vă invităm să completați acest formular, fie că aveți vitiligo sau aveți pe cineva drag care suferă de această afecțiune.

Împărtășirea povestirilor voastre ne va ajuta să creăm articole mai informate și mai empatice despre vitiligo și să schimbăm percepțiile negative despre această afecțiune. Experiențele voastre pot aduce speranță și inspirație altora care se confruntă cu aceeași problemă.

Când ați fost diagnosticat(ă) cu vitiligo și cum ați reacționat?

Cum v-a influențat vitiligo viața de zi cu zi și stilul de viață?

Cum ați spus celor apropiați despre diagnosticul de vitiligo?

Puteți împărtăși un incident în care ați simțit că ați fost discriminat(a) din cauza vitiligo?

Cum a afectat vitiligo încrederea dvs. în sine și imaginea de sine?

Ce strategii ați dezvoltat pentru a face față discriminării sau comentariilor negative legate de vitiligo?

Sunt de acord ca răspunsurile mele să fie publicate (anonim).