Tratament cu nbUVB (311nm) pentru copii


vitiligo la copii"Raportam experienta noastra in tratarea cu nbUVB a copiilor afectati de vitiligo. Am studiat 10 copii italieni de rasa caucaziana (sase baieti, patru fete cu media de varsta de 9.7 ani +/- 2.67 ).

 

Durata medie a tratamentului a fost de 5.6 luni, frecventa de trei ori pe saptamana in zile neconsecutive. Procentul de repigmentare a fost evaluat comparand fotografii facute inainte, in timpul si dupa terminarea perioadei de tratament. Statistic, putem vorbi de o repigmentare mai mare de 75% la cinci pacienti (5/10, 50%), intre 26-75% la trei pacienti (3/10, 30%). Dintre pacientii testati, 80% au avut un raspuns satisfacator la fototerapie.

 

Efectele adverse au fost limitate si de scurta durata. Nu au fost observate legaturi intre gradul de repigmentare si variabile precum extinderea petelor si tipul de piele. Unele zone au raspuns la tratament mai bine decat altele; cele mai bune rezultate au fost observate pe fata si gat.

 

Din experienta noastra putem spune ca petele recente de vitiligo raspund mai bine la tratament. Concluzionam ca nbUVB este o terapie eficienta si sigura pentru tratamentul pediatric al vitiligo."

 

studiu al Departamentului de Patologie Ereditara, Institutul de Dermatologie, Universitatea din Parvia, Italia


Publicat de admin | 16 August 2008, 16:14

Comentarii

imaginea utilizatorului LILIANA

Buna ziua,<br />Acest tratament cu nbUVB se poate face si in Romania? Daca da, unde???Fetita mea are vitiligo , pete extinse.Petele i-au aparut inca de la varsta de 3-4 ani , iar acum are 13 ani(fetita).In acest timp am mai facut tratament cu elocon. daivonex, si alte tratamente naturiste.<br />As dori sa aflu amanunte despre acest tratament. Multumesc!

imaginea utilizatorului alexandrescu mihaela

Buna ziua,<br />Am un baietel de 10 ani , care este afectat de vitiligo...cateva pete pe picioare si spate...suvite de par alb...am incercat cu vitix, ceaiuri pentru vitiligo, acupunctura...si nimic...as vrea sa incerc aceasta varianta cu nbUVB si sa aflu amanunte! Multumesc!

imaginea utilizatorului razvan

am varsta de 19 ani si sunt expus acestor pete vitiligo...am pe picioare ,pe maini si abdomen.... a-s vrea sa scap si eu de ele pt ca din cauuza lor am avut de pierdut multe in viata ... Va multumesc :sad:

imaginea utilizatorului ionut

am varsta de 15 ani si sunt expus acestor pete vitiligo de la varsta de 10 ani....accentuat pe fata,maini abdomen si picioare.as dori sa vorbesc cu o persoana care a avut aceasta boala....astept mailul vostru...va multumesc

imaginea utilizatorului ceausu Magdalena

Sunt disperata ,nepotelul meu are 10 ani si i-a aparut aceste pete pe fata este plecat in Anglia si mi-au spus ca au fost la doctor acolo ,dar nu au nici un leac impotriva acestei boli asa au spus ei acolo,doamne cat sufar as vrea sa mor , chiar nu exista leac pentru asa ceva nu pot sa cred..................................

imaginea utilizatorului CORINA

Unde se pot face în România tratemente pentru copiii bolnavi de vitiligo?

imaginea utilizatorului florentina

Am fetita, are 10 ani si vitiligo de la 6 ani. O pata cat o moneda de 50, jumatate pe frunte jumatate in par. Boala a stagnat timp de 4 ani, acum au inceput sa apara pete pe fata, asimetric. Le tratam cu usturoi pisat, pus intr-un tifon cu care frecam pana se roseste apoi cu tictura de telina. Mai unem si suc de rostopasca cruda (acum se gaseste). Vitamine B, betacaroten...<br />Unele dau inapoi, apar altele. Si noi suntem disperati. Am tot sperat....Trebuie sa-mi pun nadejdea la Domnul. Suntem in ajun de Paste. Astept si alte sfaturi din experienta cui se mai confrunta cu asa ceva. Pana acum am incercat fel de fel. Numai ce va spuneam a dat ceva rezultat.

imaginea utilizatorului Claudia

Bună ziua,<br /><br />Am 14 ani, şi de la un an am vitiligo. de curând am achiziţionat o lampă UVB, 311 nm. Începe uşor-uşor să dea roade, iar cei care au trecut pe aici şi doresc amănunte, să mă contacteze la:<br /><br />nov.rain31@yahoo.com<br /><br />O zi bună! :-)

imaginea utilizatorului madalina

baietelul meu are acum 10 ani de la 3_4 ani are vitiligo am ancercat si ci tratamente solare si naturiste va rog spunetimi si mie cu cine as putea loa legatura pentrru alt tratament doresc manunte va multumesc

imaginea utilizatorului iuliana

de la 3 ani baiatul meu are vitilgo, nu stim unde sa ne mai adresam ,an republicamoldova se poate face careva tratamente ?daca da, unde? ,va multumesc.

imaginea utilizatorului DANIELA ZAHARIA

Dana, Buna ziua, sunt disperata.Baietelul meu in varsta de 5 ani are vitiligo.As dori sa aflu unde se face acest tratament cu nbUVB . Ma intereseaza mai multe amanunte despre acest tratament sau alte tratamente care au dat rezultate.Multumesc !

imaginea utilizatorului mada

buna si eu am un baiat de 11 ani si are vitiligo de unde pot loa lampa el ma ancurajeaja e optimist dar eu ca mama nu totul fac pt el dar aici nu pot nu mai stiu cum sa fac vreau si eu lampa va rog unde o pot gasi multumesc mult un nr de tel dar fara a fi fals

imaginea utilizatorului vlad

[quote name="CORINA"]Unde se pot face în România tratemente pentru copiii bolnavi de vitiligo?[/quote]<br /> <br /><br />Eu am facut la cluj la clinica dermatologica fototerapie nu m'a costat nimic pentru ca sunt elev ..Acuma mi'am cumparat eu o lampa nbuvb 311 din germania

Adaugă comentariu nou