Laserul XTRAC


xtrac vitiligo psoriazis

Laserul XTRAC este una dintre cele mai noi metode recunoscute de comunitatea medicala pentru tratamentul eczemelor, dermatitelor atopice, psoriazisului si ceea ce ne intereseaza pe noi, vitiligo. XTRAC face parte din categoria laserelor excimer, o tehnologie datand din anii 70. In principiu, laserul excimer combina procesele chimice cu radiatiile ultraviolete: un gaz inert (argon, krypton sau xenon) si un gaz reactiv (flor sau clor) care in conditiile stimularii electrice potrivite conduc la crearea unei pseudo-molecule ce poate exista doar in strare energizata si care da nastere luminii laser din spectrul ultravioletelor.

In mod special, frecventa de 308nm din gama ultravioletelor de tip B s-a dovedit eficienta pentru tratarea diverselor dermatoze precum vitigo si psoriazis, descoperire pe care se bazeaza in prezent terapia cu lampi nbUVB. Insa, laserul excimer XTRAC dezvoltat de PhotoMedex actioneaza exclusiv asupra zonei afectate fara a interactiona in vreun fel cu pielea sanatoasa, inconjuratoare. Astfel este eliminata problema hiperpigmentarii zonelor adiacente leziunilor de vitiligo tratate cu terapie conventionala UV. Un alt avantaj il reprezinta micsorarea timpului de expunere, o sesiune de tratament completa desfasurandu-se in doar cateva minute.

In timp ce in terapia conventionala UV expunerea la radiatii este oarecum haotica, singurul mijloc de dozare fiind timpul de expunere, laserul excimer permite o dozare exacta a radiatiilor (in jouli), precum reglajul volumului la un casetofon.
Pe scurt, terapia cu laser excimer duce tratamentul UVB 311 nm cu un pas mai departe cu dezavantajul ca poate fi administrata doar in cabinetul dermatologului, un astfel de echipament fiind deosebit de costisitor. In prezent, dupa cunostintele mele nu este disponibil nicaieri in Romania.

Sursa: www.photomedex.com . Imaginile sunt proprietatea PhotoMedex si dr. David J. Friedman, Israel

 

laser xtrac


Publicat de admin | 15 August 2008, 8:07

Comentarii

imaginea utilizatorului Sorin

In principiu laseri cu excimeri exista in laboratoarele de cercetare din Romania in numar destul de mare si in general de provenienta americana si calitate foarte buna(Coherent etc). Important este de obtinut lungimea de unda utilizata de laserul Xtrac care este de 308nm si bineinteles de stiut timpul de expunere. Lungime de unda de 308 nm se poate face si dintr-un laser mai ieftin utilizand utilizand in plus niste cristale care sa ne dea armonic a doua, a treia sau a patra bineinteles cu randamentul de rigoare. <br />Surprinzator este faptul ca se stie ca in laserii cu excimeri nu sunt utilizati in domeniul medical deoarece lungimea lor de unda este in domeniul UV - ceea ce inseamna ca sunt cancerigeni. Si eu sufar de aceasta boala dar fiind inginer si lucrand din cand in cand in domeniul laserilor stiu ca expunerea la radiatia UV si cu atat mai mult la un laser in UV nu ste indicata- riscul aparitiei cancerului de piele estefoarte mare. Personal, nu as face tratament cu acest tip de laser niciodata. Orice alt tip de laser peste lungimea de unda a UV si o putere rezonabila nu ar avea contraindicatii. Parerile sunt impartite si in general partea economica isi pune cuvantul trecand peste efectele negative ale acestui produs lansandu-l pe piata.

imaginea utilizatorului ionel

in ROMANIA exista acest laser....?...defapt in ROMANIA nuprea exista nimic.... :sad: :sad:

imaginea utilizatorului Sorin

Nu. Xtrack nu exista in Romania. Dar exista in laboratoarele de cercetare din Romania laseri cu parametrii identici.

imaginea utilizatorului silviu

ma numesc silviu si am 24 de ani si am vitiligo.va rog ajutatima cu o informatie.cum se trateaza?

imaginea utilizatorului caty

ma numesc caty am 26 ani si am vitiligo am incercat tot felul de creme pt vitiligo si nu am avut nici un rezultat k sa ne tratam cu xtrac unde trebui sa mergem?la noi nu exista mai nimic ................

imaginea utilizatorului Ana

Eu am facut prima oara tratament la varsta de 10 ani la spitalul militar, cu lampa puva, aveam pete pe barba, mustata si in zona ochilor, pe barba si la mustata nu mi-au mai aparut petete, dar la in jurul ochilor inca imi apar pete, acum am 24 de ani , iar ultimul tratament l-am facut in 2006, si abia anul trecut mi-a reaparut iar pete in zona ochilor, desi stiu ca imi face bine aceasta lampa, nu vreau sa ma mai fac acest tratament pt ca iau oxolarent in timpul acestui tratament si imi este fff rau de la acest medicament, am stari de lesin,voma, pana ajung la spital , ajung traspirata , ametita, abia ma mai tin pe picioare, nu ma pot interna pt ca sunt din Bucuresti si nu ma primesc. Daca ar exista si o mini lampa puva s-o pot cumpara si sa fac acest tratament acasa ar fi un lux, as puteasa iau si pastilele astea, daca mi-e rau macar sunt acasa.

imaginea utilizatorului adelina

s-a tratat cineva de psoriazis cu acest laser????

imaginea utilizatorului Madalina

Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati si pe mine.Unde pot merge si ce pot face,cu cine pot lua legatura pentru tratarea vitiligo.

Este vorba de fratele meu si nu stiu cum il pot ajuta in aceasta privinta.

Va multumesc din suflet si astept raspuns!

 

Adaugă comentariu nou