Medicamente noi pentru vitiligo

cercetare medicamente vitiligo

In ideea ca se efectueaza in permanenta experimente si cu fiecare an care trece, tratamentele pentru vitiligo vor fi din ce in ce mai eficiente va prezint cateva companii farmaceutice si laboratoare care au in diferite stadii ale testarii, medicamente pentru vitiligo. Din punctul meu de vedere, cele mai promitatoare experimente sunt cele ale doctorului Richard Spritz despre care puteti citi intr-un articol din lunile trecute.

Celestial Labs

Medicamentul este bazat pe clonarea unei peptide, dezvoltata ca rezultat al unor studii care indica lipsa unor factori de crestere necesari pentru crearea si pastrarea melanocitelor in pielea depigmentata. Cercetatorii au aratat ca nivelul acestei peptide creste spontan la pacientii care prezinta repigmentare. Cea mai mare crestere e inregistrata la bolnavii care urmeaza tratamente cu UVA/UVB/laser. Momentan produsul este in stadiul de experiment, fara denumire comerciala.

Javelin Technologies

Laboratorul este in stadiul de incercari clinice ale unor peptide pentru tratarea ranilor, ameliorarea depigmentarii in vitiligo si reducerea ridurilor. Pentapharm, o companie din Elvetia precum si alte companii farmaceutice din SUA si India au semnat acorduri de testare a acestor produse.

Bio-Quant, San Diego, California

Laboratorul pretinde descoperirea substantei “BQNT 601”, un produs natural cu potential in tratarea vitiligo. Studiile lor preliminare au aratat ca BQNT 601 a ajutat la pigmentarea epidermei intr-un timp foarte scurt. Compania afirma ca este in etapa de finalizare a unui acord cu o firma farmaceutica.

Tags