Efectele vitaminei E asupra peroxidarii lipidelor din piele si a amelioararii clinice la pacientii tratati cu PUVA


pastile vitiligoRadiatiile UV produc schimbari de natura enzimatica in sistemul antioxidant al epidermei. Scopul studiului este investigarea efectelor terapiei PUVA asupra peroxidarii lipidelor din piele. Primul grup de pacienti a fost tratat timp de 6 luni cu psoralen si UV-A (n=15). Al doilea grup de pacienti (n=15) a fost tratat in acelasi fel, plus vitamina E (900 UI, administrate oral). Nu a fost observata nici o diferenta a ameliorarii clinice intre cele doua grupuri de pacienti.

 

Analiza statistica a relevant o diferenta semnificativa intre nivelurile de lipoperoxizi la primul grup, inainte si dupa tratament si nici o diferenta a nivelului lipoperoxizilor la cel de-al doilea (cel caruia i-a fost administrata si vit. E). In urma studiului nostru putem concluziona ca vitamina E previne dereglarile oxidative rezultate in urma terapiei PUVA dar nu imbunatateste in nici un fel pigmentarea leziunilor.

 

Departamentul de dermatologie, Facultatea de Medicina din Sivas, Turcia


Publicat de admin | 16 August 2008, 16:11

Comentarii

imaginea utilizatorului ciprian pavel

mmmdaa bn km nimik concret in romania asta sa ne putem vindeca de vitiligo... dak nu este sa ne multumim cu ce avem ;-) ce sa facem traim cum putem mai bine cu rau cu bn da dak se va gasii tratament multi si-ar schimba viata si orikt de scump ar fi as fi in stare sa fac multe numai sa mi-l pot lua... si sa fiu cum eram o data ... da nu sunt prea optimist in scopu asta incerc momentan sa il izolez la zonele in care am fost afectat si incerc sa nu ma afecteze ca si om fata de preteni si alte persoane ... as vrea sa vad mai multe comentarii pe sittu asta dak oamenii au sa spuna cv da-i frate inaite nu te doare mana sa tastezi.. bafta si noroc desii imi trebe si mie oleak .. :P

Adaugă comentariu nou